vineri, 6 mai 2011

De ce avem nevoie de lux?

Luxul este o manta impotriva imperfectiunilor, o adiere de stil, traditie, cultura si maniera. Este un diamant perfect taiat, care straluceste dincolo de capacul negru al unei cutii de la Chaumet, un rever elegant si foarte ascutit, un artimon aurit, imbratisat de sacoul ce apara pieptul de vant potrivnic.
Avem nevoie de luxul cotidian, al micilor obiecte care infloresc in suflet, de luxul marilor evenimente, grandoarea rezervata a cadrelor austere sau de luxul jovial al escapadelor de recompunere interioara.
Luxul se traduce prin capacitatea de a recunoaste, a poseda si a pretui valoarea, prin conduita eleganta, accesorizata cu subtile ironii, prin reinventarea, reinterpretarea unui concept banal pentru a insoti o reuniune de inalta clasa.
Putem avea ceasuri de lux, colectii din cele mai sofisticate (de la trabucuri la ochelari sau gadgeturi), bijuterii ce poarta inscriptia celor mai exclusivisti artizani sau umbrele de mii de euro dintr-un butic parizian cu traditie, insa nimic nu poate rivaliza cu luxul de a cuceri cele mai inalte culmi ale planetei, cele mai mlastinoase selve amazoniene, propriul suflet intr-o discutie aprinsa cu eul interior.
Luxul este o necesitate, nu doar o pofta; reprezinta un stil de viata, nu doar o tendinta pasagera.
Aceasta minunata entitate ne cheama, ne desfata auzul, privirea, ne arunca dintr-un loc in altul, ne mangaie, ne apara.
Din cand in cand, la intervale bine alese, ar trebui sa purcedem intr-o ceremonie de imersiune in aceasta lume inconfundabila a luxului cu un pahar de Cointreau, pe notele unui saxofon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu