joi, 27 ianuarie 2011

cornul abundentei

Ai intalnit vreodata persoanele acelea cu o dorinta/putinta inexorabila de a atrage atentia? Care ar folosi mainile, picioarele, esarfa, fata vecinului si blocul de vizavi pentru a te face sa intelegi ca ce cred ele e perfect logic si adevarat? Persoanele acelea se cred puternice si interesante, pentru ca niste bieti oameni, cu o rata foaaaarte mare de suportabilitate, le asculta toate cacaturile. Ele au si blog. Locul acela unde scriu tot ce nu mai au glas sa spuna. Cu multe multe semne de punctuatie, ca sa-ti dai seama ca el/ea (de obicei ea) vorbeste foarte serios. Ele pun multe semne de intrebare, ca si cum ar pune cititorul sa faca un efort de meditatie si introspectie, cautand sa-si inteleaga ele singure rahatul in care isi invart neuronii. Poate ca e mai simplu sa umple in total 6 randuri cu tot felul de caractere, decat sa le umple cu niste cuvinte. Se comporta ca si cum ar fi o persoana in univers, indeajuns de dementa incat sa acorde atentie unor intamplari povestite fara gust, logica, fara ironie genuina, ci doar mimand starea de detasare.
Din nou ele "foloseste" cuvintele ce compun vocabularul limbii romane atat de bine, incat ti-ai dori sa le intrebi la ce Coada-Calului au terminat scoala. Ele se considera anti-eroine ale unei societati impitzipongite, sterile, cu o pojghita de intelectualitate pe care n-ar putea-o da jos nici cu piatra ponce. Urmand sfaturile lor, ai folosi din ce in ce mai des cuvintele "pisi", "mitzi", "mieunel" si alte derivate, mai mult sau mai putin felinice,(si nu ma refer la respectivul regizor) si in curand vei si "schiorlai", ca s-o citez pe roscata.
Intrucat aceste ele au pretentii de intelectuale desavarsite, considera ca doar apetenta pentru o grupare culturala, sociala sau socio-profesionala, le face membre ale gruparii respective. Dati-mi voie sa va anunt: NU! GRESIT!
Reluati-va, va rog, traiul vostru minuscul, sintetic, in care aveti impresia ca soarele rasare si apune cand va treziti voi. Deranjati auditiv si blogaresc in alte parti.
V-as multumi profund.
P.S. Eliminati inclinatia profunda pe care o aveti in scris si oral fata de culoarea roz. E atat de comuna aceasta alegere pentru persoane cu o acoperire stilistica si spirituala atat de mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu